הקיבוץ כמשקיע ב-2024 – פיתוח ענף ההשקעות הקיבוצי
ענף ההשקעות הקיבוצי הולך ומתפתח עם השנים. קיבוצים רבים כבר עברו את תהליך הפיתוח של תיק ההשקעות שלהם – לתיק מתוחכם המשלב השקעות בשוק הלא סחיר בכלל ובקרנות פרייבט אקוויטי בפרט.
לאחרונה פיתחנו בלמפרט פמילי אופיס מעטפת חדשנית ללווי גזברים ומנהלי השקעות בקיבוצים לפיתוח ענף ההשקעות עליהם הם אמונים ולבנייה של אלוקצה מתקדמת עבורם – כזו שמקבלת השראה ישירות מתיקי הנכסים של המוסדיים הגדולים והמצליחים ברחבי הגלובוס – תיקים שעברו שינוי מהותי בעשורים האחרונים בשילוב השקעות בלתי סחירות לתיק.
פתחנו ביולי 2024 בסדרת וובינרים להיכרות עם הענף ועם היכולות של המשרד שלנו והשירות הייחודי שאנחנו מציעים לקידום, לפיתוח ולשכלול ענף ההשקעות הקיבוצי. תקציר הוובינר הראשון – כאן.
בוובינר השני השתתפו:
דורון שטיין – שותף מנהל בכיר ב-BDO, ואחראי על תיק הקיבוצים, הציג תובנות על החשיבות של תיק השקעות מגוון שמנוהל על פי עקרונות השקעה מקצועיים, עם דגש על פתרונות המותאמים לצרכים הייחודיים של הקיבוצים.
רועי רביד, סמנכ"ל גיוס הון, "לידר הון פרטי", שהציג את החשיפה המוסדית לשוק הלא סחיר ואת שבירת הקונספציה המסורתית בניהול השקעות. הוא הסביר כיצד גישה חדשנית לניהול ההשקעות יכולה לתרום לתשואות גבוהות ויציבות יותר, תוך מזעור סיכונים בתנאי שוק מאתגרים.
הוובינר השלישי בסדרה יתמקד בסקירת מאקרו ובגיוס הון לקרנות:
מתן שטרית, הכלכלן הראשי של הפניקס, יסקור את המצב הכלכלי בישראל על רקע המלחמה הנוכחית, תוך התמקדות בהשפעותיה על התוצר הלאומי והאינפלציה.
רוי ברכר, מנהל מכירות תיקי השקעות יסקור את הגיוס הנוכחי שהם מבצעים לקרן נוי, וייתן מבט מעמיק על האפשרויות להשקעה בקרן זו, שמיועדת לנצל הזדמנויות בשוק הלא סחיר.
כל אחד מהוובינרים נועד להעשיר את הידע של הקיבוצים בנושאים כלכליים חשובים, ולהעניק להם כלים מעשיים לניהול ההון בצורה מושכלת בתנאים של אי ודאות.



